top of page
  • Foto van schrijverAngelique

Waarom ben je fotograaf?

Vraag me HOE

Vraag me WAT

Maar vraag me niet WAAROM!


Krijg jij van een businesscoach ook als één van de eerste vragen voorgeschoteld:

Waarom doe je wat je doet?


Ik weet dat de vraag belangrijk is en ik schreef er zelfs over in mijn eerdere blog Klanten kopen van jou. Voor mij persoonlijk is het de meest lastige vraag die ze kunnen stellen:

Waarom ben je fotograaf?


Stel me liever andere vragen

* Waarom sta je te trappelen met je camera als het licht buiten mooi is?

* Waar krijg je energie van?

* Wat is voor jou een leuke uitdaging?

* Wanneer heb jij een glimlach op je gezicht?


Waarom ben je fotograaf?

Ik doe gewoon wat ik graag doe: creatief bezig zijn en op pad gaan met mijn camera om mijn nek, rondkijkend voor een perfecte compositie.


Ik doe gewoon wat ik graag doe: mensen leren kennen en graag met ondernemers op pad om mooie beelden te maken.


Ik doe gewoon wat ik graag doe: geen recht-toe-recht-aan foto’s maken, maar beelden creëren die een emotie of sfeer oproepen.


Ik doe gewoon wat ik graag doe: het maken van heldere foto’s met frisse kleuren, vaak gebruik makend van mooie scherptediepte.


Ik doe gewoon wat ik graag doe: genieten in mijn fotografie-bubbel, rondkijkend voor de mooiste compositie en het fraaiste licht.


Aha!

Misschien kan ik toch wel antwoord geven op de vraag WAAROM ik doe wat ik doe: met mijn camera op pad zijn en de ander blij maken met mooie foto’s. Doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.


DAAROM ben ik fotograaf!

Fotograaf maakt mooie beelden van ondernemers

Hoe help ik jou als fotograaf

Jouw personal branding is heel belangrijk om je persoonlijke verhaal te vertellen en zo verbinding te maken met je doelgroep. Ik help jou door authentieke foto’s te maken die jouw verhaal vertellen en je imago versterken. Hiermee geef je uiting aan jouw unieke identiteit.


Ik maak foto’s die laten zien wie jij bent, wat jij doet en waar jij voor staat. Na een dagdeel fotograferen, heb jij een afwisselende serie foto’s: portretfoto’s en sfeerfoto’s die passen bij wat jij wilt uitstralen. Een beeldbank vol met topfoto’s, zodat je altijd ruime keus hebt.


Personal Branding

Personal en Business Branding

Mijn werkwijze

Voordat we op pad gaan, bereiden we de fotoshoot goed voor. Het is voor mij belangrijk om eerst te weten wat jouw boodschap is en wat je wilt uitstralen.


Om jouw verhaal in beeld tot uitdrukking te brengen, verdiep ik me in jou als ondernemer en in jouw bedrijf. Tijdens de voorbereiding stel ik je veel vragen, zodat ik weet wat jij wilt laten zien en welke foto’s nodig en passend zijn. Graag geef ik je tips mee over kleding en de accessoires die we kunnen gebruiken bij de shoot. We bedenken samen welke locatie(s) in Zeeland het meest bij jou passen.


Ik denk met je mee over je beeldstrategie om te zorgen dat je een serie foto’s krijgt, die je kunt in zetten voor jouw personal branding. De inspiratie voor foto’s haal ik uit de dagelijkse dingen die ik tegenkom in het leven en door het lezen van vakbladen, fotoboeken, tijdschriften, televisie en internet. Mijn ideeën voor jouw beeldbank bespreek ik vooraf met je. Samen kijken we welke beelden het beste bij jou passen. Dat is voor iedere ondernemer weer anders.


Tijdens de fotoshoot vind ik het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Dat ga je zeker terugzien op de foto’s. Een ontspannen sfeer creëren. Je zult ervaren dat ik altijd rustig blijf tijdens de shoot. Ik ben enthousiast tijdens het fotograferen en zorg ervoor dat de shoot een feestje is. Daarbij doe ik mijn best om je zelfvertrouwen te geven, door je tijdens het fotograferen te coachen en geef ik je aanwijzingen, als dit nodig is.


En ja... ik zal dus ook zeggen wat je met je armen kan doen ;) Dat vinden veel mensen namelijk lastig. Maak je vooral niet druk: jij hoeft alleen maar jezelf te zijn!


Optimaliseren van de foto's

Na de fotoshoot ga ik je foto’s optimaliseren. Storende elementen verwijder ik van de foto's. Bijvoorbeeld als er toch nog een pluisje op je kleding zit, een vieze stoeptegel op straat ligt of er een oneffenheid in je huid zit die nu nét op de dag van de shoot opspeelt.


Binnen 2 weken na de fotoshoot ontvang je van mij de foto's. Dit plan ik in mijn agenda om je foto’s te verwerken, te optimaliseren en toe te sturen. Voor mij geldt altijd afspraak = afspraak. Je kunt op mij rekenen!


Review van mijn klant Mischa:

“Angelique is een goede fotografe. Ze komt rustig over en zorgt er daarmee voor dat de fotosessie ontspannen verloopt. Levering van de foto's is snel en netjes. Een prima fotografe die ik zeker aan zou raden voor een zakelijk of ontspannen portret”


Wil jij foto’s voor jou laten werken? Maak dan werk van je beeldbank! Ik ga graag met jou aan de slag. Stuur me een bericht door een vrijblijvend gesprek.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page